Perttu Pulkkinen - ajatuksia arjen keskeltä

Ylistys Jumalan, joka tahtoo viedä sinut voittoon!

Varoitus! Warning! Varning! Jos saat iho- tms. oireita hengellisistä teksteistä, ÄLÄ lue tätä kirjoitusta! Pahimmassa tapauksessa se voi pilata päiväsi, mutta parhaassa tapauksessa muuttaa elämäsi!

Mutta asiaan, ja koska en jaksa jaaritella turhia, ja diggaan ytimekästä esitystapaa muutenkin - paitsi kaunokirjallisuudessa jne. mihin pitkäsanaisuus sopii -  niin:

  1. Jumala on luonut Sinut, tavalla tai toisella myös omaksi kuvakseen, vaikken tiedä tarkkaan mitä ihmettä se oikein tarkoittaa. Näin Raamattu kuitenkin sanoo ja tarkoittaa jotain positiivista niin sanoessaan.
  2. Jumala luonut Sinut juuri sellaiseksi kuin olet, ja siksi olet mahtava tyyppi, ja aivan erilainen kuin kukaan muu. Sillä ei ole niin väliä, mitä muut sinusta ajattelevat, kunhat tiedät että Jumala rakastaa Sinua, ja mieluusti myös osaat arvostaa ja rakastaa itseäsi sellaisena kuin olet.
  3. Sinut on ilman muuta tehty elämään innostunutta, elikkä palavaa, elikkä motivoitunutta elämää varten, eikä "potkimaan renkaita" paremman tekemisen puutteessa.
  4. Olet Luontainen Onnistuja - MUTTA myös luontainen EPÄonnistuja! Perustelen miksi: koska ihmisluonnon langenneisuus tarkoittaa sitä, että maailma ja ihminen on mikä on, ja meillä jokaisella on omien vahvuuksien lisäksi myös omat heikkoutemme. Ne voivat joskus olla kohtalokkaita jo tässä ajassa, saati tulevassa! Pätevä kaveri voi epäonnistua perusheikkouksiensa takia! Tunsin erään todella pätevän ja lahjakkaan muusikon, joka päätyi lähinnä "kadunmieheksi", mitä häntä viimeksi näin, ellei sittemmin saanut apua ja suuntaa elämäänsä. Lisäksi: toisten ihmisten toisenlaiset heikkoudet voivat jopa "kutsua esiin" omia heikkouksiamme ja kohtalokas kierre on valmis! Tätä ilmiöitä on ihmissuhteissa: perheissä, työpaikoissa! 
  5. Vaikka katastrofin ainekset ovat valmiina, on TOIVOKIN LÄHELLÄ, koska Jumalalla on ratkaisu ihmiskunnan ja ihmisluonnon surkeuden tilaan: ihmiseksi tullut Jumalan poika JEESUS KRISTUS. Synnin, elikkä harhaanosumisen, kohtalokkaan erehdyksen (hamartia, muinaiskr.), elikkä moraalisen ja hengellisen feilaamisen aiheuttama ongelma on ratkaistu kertakaikkisesti 2000v sitten.
  6. Päivitä nyt sisäinen käyttöjärjestelmäsi Agnostics 1.0 beta huomattavasti toimivampaan Walk-by-Faith pro editioniin!
  7. Rukous, kiitos,  uskon tunnustaminen, lähimmäisenrakkauden osoittaminen, Raamatun luku ja myönteinen toimintatapa arjessa ovat joitakin niistä keinoista, jolla saamme yhteyden Korkeampaan todellisuuteen pidettyä paremmassa toimintakunnossa... ei se helppoa ole, mutta jo yrittäminen on puoli onnistumista tässä.
  8. Jumala tahtoo viedä Sinut voittoon elämäsi asioissa, olivatpa ne mitä hyvänsä. Maailmasta ei saa paratiisia, ei niin millään, mutta elämisen arvoinen, hehkuva ja merkityksellinen elämä kuuluu jokaiselle Jumalan luodulle. Niin sinulle, minulle kuin pihtiputaan mummolle. Ad astra per aspera!

Uskosta ei minusta pitäisi tehdä liian monimutkaista asiaa. Uskossa, teologiassa, elämässä ja maailmassa riittää kyllä tutkimista loppuelämäksi, mutta uskoa sovelletaan hetki ja päivä kerrallaan. Eikö liikuntaakin harrasteta päivä ja treeni kerrallaan, vaikka liikuntatiedettä tutkitaan maailman sivu.

Uskon ei ole myöskään PAKKO olla mielettömän syvällistä eli "syvähenkistä", paitsi jos haluat välttämättä olla syvällinen uskonasioissakin. Usko on kaikenlaisia ihmisiä varten, niin tavallisia kuin syvähenkisiäkin varten. Pinnallista usko ei ole, mutta minkäänlaista pakkoa ei ole uppoutua vuosituhansien kulttuurisiin tai psykologisiin ym. syvyyksiin. 

Toinen vähintään yhtä tärkeä aihe kuin usko ellei jopa tärkeämpi ja melkein sen synonyymikin, on lähimmäisenrakkaus ja kolmas taas itsensä hyväksyminen, mutta samaa blogiin ei vain tahdo mahtua kolmea aihetta, ainakaan tällä kertaa!

En pidä itseäni kovinkaan kummoisena uskovaisena, mutta usko on jokaisen ulottuvilla joka hetki, olipa kummoinen tai vähemmän kummoinen.

That's all, folks!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Omakuvapa hyvinniin.

Kiitos ei tapeta viestintuojaa.

Kyllä uskonasioistakin kannattaa bloggailla Perttu.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

"ÄLÄ lue tätä kirjoitusta!" Ihan hyvä mainoslause.

Äläpäs, luenpas!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ennen nettiaikaa tuli konttorille paljon erilaisia mainosesitteitä kirjekuorissa henkilökohtaisesti vastaanottajalle osoitettuina. Koska ne tunnisti helposti mainoksiksi, tavaksi muodostui heittää kuoret roskikseen saman tien.

Kerran sellaisen nivaskan joukossa oli kuori, jonka päällä luki punaisin kirjaimin: "HEITÄ TÄMÄ KUORI AVAAMATTOMANA MENEMÄÄN".

Arvatkaa mikä oli ainoa kuori niistä, jonka avasin. Sisällä oli mainostoimiston kirje, joka alkoi sanalla "ÄHÄKUTTI".

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Kiitos kannustuksista.

Tavoitteena on mm., että blogin avulla satunnainen lukija saisi jatkoa lauseeseen:

"Selviän vaikeudesta X, koska...."

"En taidakaan luovuttaa, koska..."

"Uskallan olla terveesti ylpeä siitä kuka olen ja mitä teen, koska..."

"Tästä hetkestä lähtien uskon taas tulevaisuuteen, koska..."

"Oma heikkoustekijäni ei tuhoakaan minua, koska..."

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Uskon, että tällainen viisaus saattaisi olla hyödyksi monelle:

1) selvitä mitä rakastat tehdä, vähintään 1 asia
2) mieti, miten voisit palvella universaaleja hyveitä kuten lähimmäisenrakkautta ja ihmiskunnan/kansakunnan/kotiseudun/jonkun yhteisön tarpeita
3) mieti, miten sinun tulisi saada toimeentulosi jne käytännön asiat
4) yhdistä kohdat 1, 2 ja 3 sisäisesti ristiriidattomaksi unelmaksi tulevaisuudestasi
5) pidä unelma mielessäsi jatkuvasti, ja rukoile uskossa sen toteutumisen puolesta
6) ala toimia päättäväisesti ja sitkeästi niinkuin unelma olisi jo totta, vaikka et näkisi merkkiäkään sen toteutumisesta vielä
7) muista alati kiitollisuuden hengellinen hyve

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo ainainen kiitollisuus saattaa useimmille olla aika vaikeata silloin, jos vastoinkäymiset kasaantuvat. Mistä sellaisessa tilanteessa pitäisi olla kiitollinen?

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Hyvä kysymys, se on vaikeaa.

Päättäväinen kiitollisuus voi olla jopa kiittämistä siitä hyvästä, mitä ei vielä ole.

Menneisyyden hyvistä hetkistä ja elämän lahjasta sekä evankeliumista voi kiittää.

Mutta ... ei se aina helppoa ole.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Hyvä jos uskot ja olet niin varma ja vakaa asiasta. Onneksi olkoon.

http://jukka-konttinen.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kul...

Käyttäjän elehtiaho kuva
Eira Lehtiaho

Totta, Perttu, voimme elää TÄYSILLÄ kaikssa
HYVISSÄ asioissa., voi harrastaa sukellusta, laskuvarjolla hypäämistä,
kiipeillä seiniä pitkin, vuoristosa, nauttia kaikesta kauniista.

Ei tarvii olla synkkä ,maata kohti tuijottaa; minä vaivainen mato maan..

Meillä on ilosanoma, siis iloitaan!

Paavalikin kehotti mineen kertaan iloitsemaan, eräässä kohden
;"Vieläkin minä sanon; iloitkaa!"